Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności . Warunki dostępu do plików cookies możesz określić w Twojej przeglądarce.
Medycyna i zdrowie Food Forum

Food Forum

Czasopismo

Food Forum powstało z myślą o dietetykach oraz konsumentach świadomych żywieniowo, dla których właściwa dieta i zdrowy styl życia są bardzo ważnym aspektem dnia codziennego. W dobie wysoko przetworzonej żywności, posiłkach zjadanych „na szybko”, małej ilości czasu w ciągu dnia, a dużej ilości stresu, warto zwrócić uwagę na to, co jemy, a także co podajemy swoim najbliższym. Powołując się na najnowsze doniesienia i badania – pokazujemy, na co zwrócić uwagę, jak w racjonalny sposób sięgać po suplementację, a także zwracamy uwagę na to, że aktywność fizyczna jest nieodłącznym elementem warunkującym zachowanie zdrowia. Wiedza, którą prezentujemy na łamach Food Forum jest rzetelna i przedstawiona przez najlepszych specjalistów w danej dziedzinie. Pokazujemy różne poglądy, aby czytelnik mógł poznać różne opinie i sam świadomie dokonał wyboru.

Opcje zakupu

Stock state icon Dostępność: Ograniczona ilość
Delivery icon Wysyłka: 14 dni
Price icon Cena: Netto
Temat numeru

Suplementy

Probiotyki a technologia - czy tylko jakość ma znaczenie?

 

 

 

 

OD 3 LAT

dostarczamy sprawdzonych i rzetelnych informacji na temat diet, żywienia w jednostkach chorobowych, a także kobiet ciężarnych i sportowców

 

 

6 NUMERÓW W ROKU

i dostęp do archiwalnych wydań, a w każdym numerze około 120 stron nowej wiedzy

 

 

NOWI AUTORZY

którzy pomogą Ci szerzej i z różnych perspektyw spojrzeć na dane zagadnienie

 
W ramach prenumeraty otrzymasz:
 

PRENUMERATA EKONOMICZNA

  • 6 numerów czasopisma w roku
  • Dodatek Food Forum EXTRA - w ciągu rocznej prenumeraty otrzymasz co najmniej trzy takie dodatki!

PRENUMERATA PREMIUM

  • 6 numerów czasopisma w roku
  • Dostęp do portalu internetowego, na którym znajdują się wszystkie archiwalne numery czasopisma
  • Dodatek Food Forum EXTRA - w ciągu rocznej prenumeraty otrzymasz co najmniej trzy takie dodatki!

Food Forum EXTRA to dodatek, w którym opisane zostało postępowanie dietetyczne w konkretnej jednostce chorobowej. Razem z naszymi dietetykami prześledzisz krok po kroku analizę przypadku danego pacjenta (pacjent jest anonimowy, ale jak najbardziej realny!) - jego charakterystykę, informację o zleconych badaniach, wynikach, zastosowanej diecie, a także otrzymanych rezultatach.

Aktualnie wydane zostały 2 dodatki:

  • choroby tarczycy
  • celiakia

Dostępne są ramach prenumeraty premium na portalu internetowym. Aby otrzymać kolejne (tym razem 'otyłość' wraz z numerem sierpniowym) wystarczy dołączyć do grona prenumeratorów już teraz!

Mamy też portal
 

Dlaczego korzystanie z portalu jest tak wygodne?

  • Stały dostęp do archiwalnych numerów czasopisma
  • Wygodne przeglądanie czasopisma na tablecie, smartfonie i komputerze stacjonarnym
  • Dostęp do materiałów w dowolnym czasie i miejscu
  • Możliwość zaznaczania i przechowywania w schowku wybranych treści
  • Wyszukiwarka
Piszą dla nas
 
  • Dr n. biol Patrycja Szachta - Dyrektor do spraw naukowych Centrum Medycznego VitaImmun w Poznaniu.
  • Dr dietetyki Angelika Kargulewicz - Doktorantka Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, dietetyk w Mandala Beauty Clinic.
  • Mgr Iwona Wierzbicka - Dyplomowany dietetyk kliniczny i trener personalny.
  • Prof. Iwona Wawer - Kierownik Zakładu Chemii Fizycznej na Wydziale Farmaceutycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
  • Dr Wojciech Marlicz - Doktor nauk medycznych, specjalista chorób wewnętrznych i gastroenterologii Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie.
W aktualnym wydaniu czasopisma
 

SUPLEMENTY

  • Probiotyki a technologia – czy tylko jakość ma znaczenie?

SUPERFOODS

  • Skład chemiczny i adaptogenne działanie pszczelego pyłku kwiatowego
  • SUPERFOODS – przyprawy rozgrzewające w diecie: cynamon, kardamon, imbir, kurkuma
  • Dietetyka energetyczna i energia pożywienia

ZDROWE ODŻYWIANIE

  • Żywność funkcjonalna – czy naturalne pro- i prebiotyki istnieją?
  • Beta-glukany – owsiana recepta na podwyższony cholesterol
  • Fruit juice matters – poznaj soki owocowe! Dziel się wiedzą. Ciesz bogactwem.
  • Olej rzepakowy jako naturalne wsparcie w leczeniu chorób układu krążenia, stanów zapalnych stawów oraz łuszczycy
  • Olej konopny – tryumfalny powrót do tradycji
  • Wybrane oleje roślinne – różnice w ich produkcji, właściwościach i zastosowaniu

OBJAWY, ŻYWIENIE, LECZENIE

  • Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego
  • Alergie i nietolerancje pokarmowe u dzieci – niedoceniany problem?
  • Reumatoidalne zapalenie stawów – zalecenia dietetyczne
  • Alergie pokarmowe u dzieci (zalecenia z gabinetu dietetyka)
  • Edukowanie i motywowanie pacjenta do poprawienia jakości życia i stanu zdrowia

MAMA I DZIECKO

  • Żywienie dzieci – mleko modyfikowane, przeciery

ZAPOBIEGANIE CHOROBOM

  • Interpretacja wyników badań laboratoryjnych – zalecenia diagnostyczno-żywieniowe w cukrzycy
  • IMMUNOdiagDIETA, czyli jak tolerować nietolerancję?

SPORT

  • Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
  • Czy nadwrażliwość pokarmowa z udziałem IGG może wpływać na wyniki osiągane przez sportowców?

DIETETYCZNY RING

  • Komosa ryżowa – skarbnica zdrowia czy luksusowy kaprys?

GDY ŻYWIENIE JEST LECZENIEM

  • Balon Orbera – alternatywna metoda leczenia otyłości

ZDROWE PRZEPISY

  • Tofurnik z kulkami mango na puszystej chmurce z wiórków kokosowych
Stałe działy
 
  • ALERGIE I NIETOLERANCJE POKARMOWE
    W tym dziale przeczytasz o najnowszych doniesieniach z zakresu diagnozowania oraz leczenia alergii i nietolerancji pokarmowych, wynikających z nietolerancji glutenu, laktozy czy innych substancji o potencjalnym działaniu drażniącym. Poznasz przyczyny powstawania alergii, a także dowiesz się jak przeciwdziałać i jak zahamować rozwój niektórych z nich.
  • ZDROWE ODŻYWIANIE
    Prezentujemy zawsze najnowsze, nowatorskie doniesienia z zakresu zdrowego odżywiania i podaży produktów spożywczych. Przedstawiamy rankingi diet i produktów, a także komentarze wybitnych ekspertów żywieniowych.
  • SPORT
    Sport to drugi, obok odżywiania filar zdrowego stylu życia, W tym dziale prezentujemy poszczególne sposoby odżywiania w odniesieniu do różnego rodzaju treningów. Podejmujemy zarówno temat sportów wysiłkowych, lekkoatletycznych, jak i wysiłku fizycznego u dzieci i młodzieży.
  • DIETETYCZNY RING
    W każdym wydaniu 2 specjalistów z dziedziny żywienia przedstawia swój pogląd na temat  konkretnych produktów spożywczych lub związków organicznych (orzechy, rośliny strączkowe, kwas fitynowy).
  • SUPERFOODS
    W tym dziale pod lupę bierzemy „super żywność” (spirulina, chlorella itp.) i pokazujemy jakie profity i jakie zagrożenia płyną z ich stosowania.
  • 15 MINUT PO PRACY
    Tu zawsze znajdziesz 2 proste, zdrowe przepisy na smaczne potrawy, które przygotujesz szybko i baz wysiłku.

Szczegóły

Redaktor Redaktor prowadząca: dr Angelika Kargulewicz
Data wydania 16.12.2016 nr grudzień/styczeń (6/2016)
Przewidywany czas dostawy (dni) 14
Liczba stron 120
Typ produktu Czasopismo
Informacje wydawnicze

Dwumiesięcznik

Prenumerata Optymalna:

  • Wersja papierowa
  • Wersja elektroniczna
  • Dostęp do portalu
  • Archiwum
  • Artykuły w wersji elektronicznej

Prenumerata Ekonomiczna:

  • Wersja papierowa
Aktualizacje (Poradnik)

Przedłużenie prenumeraty na kolejny okres następuje automatycznie i nie wymaga odrębnego zamówienia.