Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności . Warunki dostępu do plików cookies możesz określić w Twojej przeglądarce.
Medycyna i zdrowie Food Forum

Food Forum

Czasopismo

Food Forum powstało z myślą o dietetykach oraz konsumentach świadomych żywieniowo, dla których właściwa dieta i zdrowy styl życia są bardzo ważnym aspektem dnia codziennego. W dobie wysoko przetworzonej żywności, posiłkach zjadanych „na szybko”, małej ilości czasu w ciągu dnia, a dużej ilości stresu, warto zwrócić uwagę na to, co jemy, a także co podajemy swoim najbliższym. Powołując się na najnowsze doniesienia i badania – pokazujemy, na co zwrócić uwagę, jak w racjonalny sposób sięgać po suplementację, a także zwracamy uwagę na to, że aktywność fizyczna jest nieodłącznym elementem warunkującym zachowanie zdrowia. Wiedza, którą prezentujemy na łamach Food Forum jest rzetelna i przedstawiona przez najlepszych specjalistów w danej dziedzinie. Pokazujemy różne poglądy, aby czytelnik mógł poznać różne opinie i sam świadomie dokonał wyboru.

Opcje zakupu

Stock state icon Dostępność: Ograniczona ilość
Delivery icon Wysyłka: 14 dni
Price icon Cena: Netto
 

 

 

OD 4 LAT

dostarczamy sprawdzonych i rzetelnych informacji na temat diet, żywienia w jednostkach chorobowych, a także kobiet ciężarnych i sportowców

 

 

6 NUMERÓW W ROKU

i dostęp do archiwalnych wydań, a w każdym numerze około 120 stron nowej wiedzy

 

 

NOWI AUTORZY

którzy pomogą Ci szerzej i z różnych perspektyw spojrzeć na dane zagadnienie

 
W ramach prenumeraty otrzymasz:
 

Wersja Super Premium

  • dostęp do wybranych prelekcji z kongresów Food Forum online (19 prelekcji, czas trwania: 14 godzin), dzięki którym jeszcze raz przeżyjesz emocje towarzyszące naszym wydarzeniom i uzyskasz pokaźną dawkę wiedzy
  • 6 numerów czasopisma w wersji papierowej
  • pełne archiwum czasopisma online, dzięki któremu będziesz mógł czytać wszystkie numery Food Forum wygodnie na komputerze, smartfonie lub tablecie
  • roczny dostęp do portalu internetowego
  • dodatki do czasopisma - Food Forum EXTRA, także w wersji online

Wersja Premium

  • 6 numerów czasopisma w wersji papierowej
  • pełne archiwum czasopisma online, dzięki któremu będziesz mógł czytać wszystkie numery Food Forum wygodnie na komputerze, smartfonie lub tablecie
  • roczny dostęp do portalu internetowego
  • dodatki do czasopisma - Food Forum EXTRA, także w wersji online

Wersja Ekonomiczna

  • 6 numerów czasopisma w wersji papierowej
  • dodatki do czasopisma - Food Forum EXTRA
  • dostęp do aktualnego wydania online

Food Forum EXTRA

Zostając prenumeratorem Food Forum, do wybranych numerów czasopisma otrzymasz także dodatki EXTRA. W kompleksowym dodatku znajdziesz pełny opis przypadku - case study pacjenta z wynikami badań, ich interpretacją i pełnym opisem diagnozy oraz zaleconego planu żywieniowego.

Aby otrzymać dostęp elektroniczny do wydanych dotychczas dodatków, wybierz prenumeratę w wersji premium!

Na portalu internetowym znajdziesz Food Forum EXTRA:

  • choroby tarczycy
  • celiakia, NNG i inne nietolerancje glutenu    
  • nadwaga i otyłość dzieci
  • interpretacja badań laboratoryjnych: morfologia krwi obwodowej
  • interpretacja badań laboratoryjnych: lipidogram i markery stanu zapalnego
Mamy też portal
 

Dlaczego korzystanie z portalu jest tak wygodne?

  • Stały dostęp do archiwalnych numerów czasopisma
  • Wygodne przeglądanie czasopisma na tablecie, smartfonie i komputerze stacjonarnym
  • Dostęp do materiałów w dowolnym czasie i miejscu
  • Możliwość zaznaczania i przechowywania w schowku wybranych treści
  • Wyszukiwarka
Piszą dla nas
 
  • Dr n. biol Patrycja Szachta - Dyrektor do spraw naukowych Centrum Medycznego VitaImmun w Poznaniu.
  • Dr dietetyki Angelika Kargulewicz - Doktorantka Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, dietetyk w Mandala Beauty Clinic.
  • Mgr Monika Gackowska - Dietetyk kliniczny i sportowy, diagnosta laboratoryjny
  • Prof. Iwona Wawer - Kierownik Zakładu Chemii Fizycznej na Wydziale Farmaceutycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
  • Dr Wojciech Marlicz - Doktor nauk medycznych, specjalista chorób wewnętrznych i gastroenterologii Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie.
W najnowszym numerze m.in.:
 

PROBIOTYKI I SUPLEMENTY

  • Probiotyki ginekologiczne
  • Perspektywy terapeutyczne zastosowania S-adenozylo-L-metioniny jako donora grup metylowych w metabolizmie komórkowym
  • Porównanie jakości komercyjnych preparatów probiotycznych dostępnych na polskim rynku

ZDROWE ODŻYWIANIE

  • Działanie prozdrowotne polifenoli
  • Mąki – które gatunki warto zawrzeć w diecie?
  • Poznaj trzy przepisy dla pięknych włosów, skóry i rzęs
  • Roślinne zamienniki mleka krowiego – co warto wiedzieć?
  • Jesienny zastrzyk zdrowia, czyli kiszonki, soki i oleje tłoczone na zimno
  • Sok z buraka – naturalny doping!
  • Olej z orzecha włoskiego – sekret długowieczności i zdrowia
  • Orzechy brazylijskie jako źródło selenu?

ZAPOBIEGANIE CHOROBOM

  • Dyspepsja czynnościowa – choroba cywilizacyjna XXI w.
  • Wpływ diety na enzymy detoksykacji organizmu
  • Dieta i probiotyki w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Jak badać nadwrażliwość pokarmową w celu personalizacji leczenia, odżywiania i treningu?

SPORT

  • Jak wygląda przygotowanie do zawodów pod kątem fizycznym i dietetycznym? - wywiad z Romanem Szymańskim, byłym mistrzem FEN w wadze lekkiej

OBJAWY, ŻYWIENIE, LECZENIE

  • Mukowiscydoza

ŻYWIENIE DZIECI

  • Baby Led Weaning – metoda rozszerzania diety w szacunku do dziecka

DIETETYCZNY RING

  • Dodatki do żywności – czy tak zupełnie bezpieczne?

CZY WIESZ, ŻE…

  • Mikroskopowe badanie żywej kropli krwi – niedocenione narzędzie diagnostyczne

SUPERFOODS

  • Moringa olejodajna – cudowne drzewo o niespotykanych właściwościach

DIETY

  • Sarkopenia i otyłość sarkopeniczna – problem XXI wieku? Prewencja i działanie
  • Wpływ diety na trądzik
  • Dieta carb back-loading
Stałe działy
 
  • ALERGIE I NIETOLERANCJE POKARMOWE
    W tym dziale przeczytasz o najnowszych doniesieniach z zakresu diagnozowania oraz leczenia alergii i nietolerancji pokarmowych, wynikających z nietolerancji glutenu, laktozy czy innych substancji o potencjalnym działaniu drażniącym. Poznasz przyczyny powstawania alergii, a także dowiesz się jak przeciwdziałać i jak zahamować rozwój niektórych z nich.
  • ZDROWE ODŻYWIANIE
    Prezentujemy zawsze najnowsze, nowatorskie doniesienia z zakresu zdrowego odżywiania i podaży produktów spożywczych. Przedstawiamy rankingi diet i produktów, a także komentarze wybitnych ekspertów żywieniowych.
  • SPORT
    Sport to drugi, obok odżywiania filar zdrowego stylu życia, W tym dziale prezentujemy poszczególne sposoby odżywiania w odniesieniu do różnego rodzaju treningów. Podejmujemy zarówno temat sportów wysiłkowych, lekkoatletycznych, jak i wysiłku fizycznego u dzieci i młodzieży.
  • DIETETYCZNY RING
    W każdym wydaniu 2 specjalistów z dziedziny żywienia przedstawia swój pogląd na temat  konkretnych produktów spożywczych lub związków organicznych (orzechy, rośliny strączkowe, kwas fitynowy).
  • SUPERFOODS
    W tym dziale pod lupę bierzemy „super żywność” (spirulina, chlorella itp.) i pokazujemy jakie profity i jakie zagrożenia płyną z ich stosowania.
  • 15 MINUT PO PRACY
    Tu zawsze znajdziesz 2 proste, zdrowe przepisy na smaczne potrawy, które przygotujesz szybko i baz wysiłku.

Szczegóły

Redaktor Redaktor prowadząca: dr Angelika Kargulewicz
Przewidywany czas dostawy (dni) 14
Liczba stron 120
Typ produktu Czasopismo
Informacje wydawnicze

Dwumiesięcznik

Aktualizacje (Poradnik)

Prenumerata płatna przelewem na podstawie faktury. W celu zachowania ciągłości w doręczeniu czasopisma przedłużenie następuje automatycznie i nie wymaga składania oddzielnego zamówienia – wraz z ostatnim numerem prenumeraty zamieszczamy informację o kończącej się subskrypcji a w razie konieczności rezygnacji należy w przeciągu 14 dni od otrzymania ostatniego numeru przesłać rezygnację na adres bok@forum-media.pl.