Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności . Warunki dostępu do plików cookies możesz określić w Twojej przeglądarce.
Medycyna i zdrowie Food Forum

Food Forum

Czasopismo

Food Forum powstało z myślą o dietetykach oraz konsumentach świadomych żywieniowo, dla których właściwa dieta i zdrowy styl życia są bardzo ważnym aspektem dnia codziennego. W dobie wysoko przetworzonej żywności, posiłkach zjadanych „na szybko”, małej ilości czasu w ciągu dnia, a dużej ilości stresu, warto zwrócić uwagę na to, co jemy, a także co podajemy swoim najbliższym. Powołując się na najnowsze doniesienia i badania – pokazujemy, na co zwrócić uwagę, jak w racjonalny sposób sięgać po suplementację, a także zwracamy uwagę na to, że aktywność fizyczna jest nieodłącznym elementem warunkującym zachowanie zdrowia. Wiedza, którą prezentujemy na łamach Food Forum jest rzetelna i przedstawiona przez najlepszych specjalistów w danej dziedzinie. Pokazujemy różne poglądy, aby czytelnik mógł poznać różne opinie i sam świadomie dokonał wyboru.

Opcje zakupu

Stock state icon Dostępność: Ograniczona ilość
Delivery icon Wysyłka: 14 dni
Price icon Cena: Netto

 

 

 

OD 4 LAT

dostarczamy sprawdzonych i rzetelnych informacji na temat diet, żywienia w jednostkach chorobowych, a także kobiet ciężarnych i sportowców

 

 

6 NUMERÓW W ROKU

i dostęp do archiwalnych wydań, a w każdym numerze około 120 stron nowej wiedzy

 

 

NOWI AUTORZY

którzy pomogą Ci szerzej i z różnych perspektyw spojrzeć na dane zagadnienie

 
W ramach prenumeraty otrzymasz:
 

PRENUMERATA PREMIUM Hit sprzedaży!

  • dostęp do pełnego archiwum czasopisma w wersji elektronicznej na portalu
  • dostęp do wszystkich archiwalnych dodatków do czasopisma w wersji elektronicznej na portalu
  • 6 numerów czasopisma w formie papierowej
  • dodatki EXTRA

PRENUMERATA EKONOMICZNA

  • 6 numerów czasopisma w formie papierowej
  • dodatki EXTRA

Food Forum EXTRA

Zostając prenumeratorem Food Forum, do wybranych numerów czasopisma otrzymasz także dodatki EXTRA obejmujące case study z współpracujących z nami gabinetów dietetycznych.

W kompleksowym dodatku znajdziesz – krok po kroku – wszystkie etapy związane przygotowaniem do badania, wpływem fazy przedanalitycznej na badanie hematologiczne po obszerną analizę klasyfikacji wyników zakończoną opisem przypadku.

Aby otrzymać dostęp elektroniczny do wydanych dotychczas dodatków, wybierz prenumeratę w wersji premium!

Na portalu internetowym znajdziesz Food Forum EXTRA:

  • choroby tarczycy
  • celiakia, NNG i inne nietolerancje glutenu    
  • nadwaga i otyłość dzieci
  • morfologia krwi obwodowej
Mamy też portal
 

Dlaczego korzystanie z portalu jest tak wygodne?

  • Stały dostęp do archiwalnych numerów czasopisma
  • Wygodne przeglądanie czasopisma na tablecie, smartfonie i komputerze stacjonarnym
  • Dostęp do materiałów w dowolnym czasie i miejscu
  • Możliwość zaznaczania i przechowywania w schowku wybranych treści
  • Wyszukiwarka
Piszą dla nas
 
  • Dr n. biol Patrycja Szachta - Dyrektor do spraw naukowych Centrum Medycznego VitaImmun w Poznaniu.
  • Dr dietetyki Angelika Kargulewicz - Doktorantka Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, dietetyk w Mandala Beauty Clinic.
  • Mgr Iwona Wierzbicka - Dyplomowany dietetyk kliniczny i trener personalny.
  • Prof. Iwona Wawer - Kierownik Zakładu Chemii Fizycznej na Wydziale Farmaceutycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
  • Dr Wojciech Marlicz - Doktor nauk medycznych, specjalista chorób wewnętrznych i gastroenterologii Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie.
W aktualnym wydaniu czasopisma
 

PROBIOTYKI I SUPLEMENTY

  • Probiotyki w sporcie – praktyczny przewodnik po „legalnym dopingu”?
  • Suplementy wspomagające pracę przewodu pokarmowego
  • Podstawowa suplementacja u sportowców

ZDROWE ODŻYWIANIE

  • Zdrowe jedzenie nie musi być drogie
  • Rola kukurydzy w diecie człowieka
  • Olej z wiesiołka i jego właściwości biomedyczne
  • Właściwości szparagów. Szparagi – bomba witaminowa i lekarstwo
  • Obalamy mity na temat oleju rzepakowego
  • Najnowsze schematy żywieniowe przy nietolerancji glutenu
  • Jesteś tym, co jesz

ŻYWIENIE DZIECI

  • Neofobia – zaniedbany problem
  • Wpływ antybiotykoterapii na problemy jelitowe u dzieci
  • H2O dla juniora i seniora
  • Problem nadwagi i otyłości u dzieci – okiem trenera i dietetyka

ZAPOBIEGANIE CHOROBOM

  • Atopowe zapalenie skóry – wskazówki diagnostyczno-żywieniowe
  • Redukcja podwyższonej przepuszczalności bariery jelitowej może by ć prosta i bezpieczna
  • Żywienie w zaburzeniach neurodegeneracyjnych
  • Znaczenie stresu oksydacyjnego i wolnych rodników w rozwoju chorób cywilizacyjnych

DIETETYCZNY RING

  • Pestki moreli gorzkiej

W GABINECIE DIETETYKA…

  • Regulacje prawne zawodu dietetyka – kim jestem, a kim mogę się stać?
  • Nowoczesny dietetyk – w odpowiedzi na wymagania nowoczesnego pacjenta

ZDROWE PRZEPISY

  • Letnia sałatka
Stałe działy
 
  • ALERGIE I NIETOLERANCJE POKARMOWE
    W tym dziale przeczytasz o najnowszych doniesieniach z zakresu diagnozowania oraz leczenia alergii i nietolerancji pokarmowych, wynikających z nietolerancji glutenu, laktozy czy innych substancji o potencjalnym działaniu drażniącym. Poznasz przyczyny powstawania alergii, a także dowiesz się jak przeciwdziałać i jak zahamować rozwój niektórych z nich.
  • ZDROWE ODŻYWIANIE
    Prezentujemy zawsze najnowsze, nowatorskie doniesienia z zakresu zdrowego odżywiania i podaży produktów spożywczych. Przedstawiamy rankingi diet i produktów, a także komentarze wybitnych ekspertów żywieniowych.
  • SPORT
    Sport to drugi, obok odżywiania filar zdrowego stylu życia, W tym dziale prezentujemy poszczególne sposoby odżywiania w odniesieniu do różnego rodzaju treningów. Podejmujemy zarówno temat sportów wysiłkowych, lekkoatletycznych, jak i wysiłku fizycznego u dzieci i młodzieży.
  • DIETETYCZNY RING
    W każdym wydaniu 2 specjalistów z dziedziny żywienia przedstawia swój pogląd na temat  konkretnych produktów spożywczych lub związków organicznych (orzechy, rośliny strączkowe, kwas fitynowy).
  • SUPERFOODS
    W tym dziale pod lupę bierzemy „super żywność” (spirulina, chlorella itp.) i pokazujemy jakie profity i jakie zagrożenia płyną z ich stosowania.
  • 15 MINUT PO PRACY
    Tu zawsze znajdziesz 2 proste, zdrowe przepisy na smaczne potrawy, które przygotujesz szybko i baz wysiłku.

Szczegóły

Redaktor Redaktor prowadząca: dr Angelika Kargulewicz
Data wydania 26.06.2017 nr czerwiec/lipiec (3/2017)
Przewidywany czas dostawy (dni) 14
Liczba stron 120
Typ produktu Czasopismo
Informacje wydawnicze

Dwumiesięcznik

Aktualizacje (Poradnik)

Prenumerata płatna przelewem na podstawie faktury. W celu zachowania ciągłości w doręczeniu czasopisma przedłużenie następuje automatycznie i nie wymaga składania oddzielnego zamówienia – wraz z ostatnim numerem prenumeraty zamieszczamy informację o kończącej się subskrypcji a w razie konieczności rezygnacji należy w przeciągu 14 dni od otrzymania ostatniego numeru przesłać rezygnację na adres bok@forum-media.pl.