Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności .
Biznes Biznes Restauracje & Catering

Biznes Restauracje & Catering

Czasopismo

Jeżeli:

  • Jesteś właścicielem, menedżerem lub szefem kuchni i zależy Tobie na zwiększeniu liczby gości w restauracji – zarówno klientów indywidualnych, jak i biznesowych
  • Odpowiadasz za food cost i chcesz realnie obniżyć aż o 17% koszty zakupu i amortyzacji sprzętu, jednocześnie zachowując wysoką jakość serwowanych dań
  • Zależy Ci na tym, aby z powodzeniem prowadzić działalność cateringową i pozyskać nowych, atrakcyjnych klientów biznesowych
  • Chcesz podpatrzeć najlepsze rozwiązania w zakresie budowy karty menu, obniżenia strat żywności i dobrania kampanii marketingowych, które działają

To nie możesz przegapić najbardziej praktycznego czasopisma, stworzonego we współpracy z polskimi właścicielami restauracji, zajazdów, barów, bistro oraz firm cateringowych, które odniosły sukces.

Opcje zakupu

Stock state icon Dostępność: Ograniczona ilość
Delivery icon Wysyłka: 14 dni
Price icon Cena: Netto
W najnowszym numerze polecamy szczególnie:

ZMIEŃ SIĘ dla swojego gościa i odśwież wystrój restauracji     
Jak ważny jest zadowolony gość, wie każdy, kto prowadzi swoją restaurację. Na satysfakcję z wizyty składa się wiele czynników. Oczywiście najważniejszymi z nich są sam produkt oraz serwis, ale nawet najlepsze danie, jeśli zaserwowane w nieprzyjemnym otoczeniu, potrafi pozostawić po sobie mierne wspomnienie

JAK ROZWIĄZYWAĆ konflikty w zespole?    
W każdym zespole zdarzają się konflikty interpersonalne. Jak sobie z nimi radzić i co brać pod uwagę w podejmowaniu decyzji? Menedżer nie powinien być stronniczy, musi wysłuchać obu stron konfliktu. Co powinien zrobić i jakie podjąć decyzje? W tym artykule przyjrzymy się temu, co może zrobić menedżer w sytuacji, gdy w zespole pojawiają się zgrzyty.

WYPALENIE ZAWODOWE – jak je rozpoznać?  
Wypalenie zawodowe kiedyś występujące u osób 40+, następnie 30+, dziś spotyka się u pracowników 20+. Coraz częściej spotyka ono młodszych niż starszych, samotnych niż tych, którzy mają rodzinę. Szczególnie narażeni są na nie perfekcjoniści, osoby silne utożsamiające się ze swoją pracą. Przyjrzyjmy się temu, jak rozpoznać wypalenie zawodowe.

KIEDY TWOJĄ kawiarnio-cukiernię odwiedzi Sanepid   
Otwierając kawiarnio-cukiernię lub już ją prowadząc, musisz liczyć się z tym, że podlegasz urzędowej kontroli organów państwowej inspekcji sanitarnej. Kontrola inspektorów odbywa się przed otwarciem lokalu w celu zatwierdzenia punktu. Należy pamiętać, że to dopiero początek i wymagania inspekcji należy spełniać cały czas, a nie tylko jednorazowo. Często dochodzi do rutynowych odwiedzin pracownika sanepidu w celu sprawdzenia zakładu, który wprowadza do obrotu żywność.

 


Łączymy wiedzę z praktyką - wspieramy restauratorów i szefów kuchni w ich codziennej pracy

 

 

72 strony co dwa miesiące, numery archiwalne

 

W każdym numerze: blisko 20 stron Strefy Chefa: sylwetki szefów kuchni, inspiracje, wiadomości z branży

 

W każdym numerze rozbudowany dział "Marketing", a w nim wiele wskazówek dotyczących prowadzenia restauracji

 

Organizator Ogólnopolskiej Konferencji Menedżerów Restauracji i Szefów Kuchni

 

 
Zespół autorski skupia najlepszych specjalistów z branży, tj. Dagmara Plata-Alf, Patryk Dziamski, Tomasz Jakubiak, Piotr Rogowski

 

Dlaczego warto?
 

Jesteśmy organizatorem Ogólnopolskiej Konferencji Menedżerów Restauracji i Szefów Kuchni

To jedyne w Polsce wydarzenie dedykowane jednocześnie szefom kuchni i menedżerom restauracji. Składają się na nie dwie unikalne ścieżki - jedna dla szefów kuchni, dzięki której poznają oni tajniki sztuki kulinarnej na najwyższym poziomie. Swoją wiedzę w tym względzie przekaże czołówka polskiej sceny szefów kuchni, w tym Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski czy Ernest Jagodziński. Druga ścieżka warsztatowa skierowana do menedżerów restauracji obejmować będzie zagadnienia pozwalające osiągnąć wysoki poziom rentowności restauracji, prezentowane przez najlepszych w Polsce specjalistów w dziedzinie audytu finansowego, food costu oraz marketingu. Zapraszamy do udziału w wydarzeniu.

W ramach prenumeraty otrzymasz:
 
  • 6 numerów czasopisma w roku
  • W każdym numerze 72 strony praktycznych i aktualnych materiałów do wykorzystania w codziennej pracy.

Dostęp do portalu internetowego, na którym znajdą Państwo:

  • archiwalne numery czasopisma w wersji elektronicznej
  • dodatkowe dokumenty do pobrania z możliwością edycji
Piszą dla nas
 

Zespół redakcyjny skupia najlepszych specjalistów z branży, wśród nich m.in.:

  • Tomasz Jakubiak - ceniony szef kuchni. Gospodarz popularnego programu "Jakubiak lokalnie" w telewizji Kuchnia+, który bije rekordy oglądalności i zdobywa rzesze nowych fanów, czego finałem będą nowe odcinki. Autor książki pod tym samym tytułem. W programie "Jakubiak lokalnie" przekonuje do korzystania z rodzimych, regionalnych produktów, a także odwiedza polskich rolników i hodowców. Jest jednym z niewielu kucharzy w Polsce promujących polską kuchnię i polskich producentów. W ramach promocji "ulicznego jedzenia" zorganizował w czerwcu 2013 r. pierwszy Street Food Festival by Tomasz Jakubiak, którego ideą było pokazanie nowego podejścia do kuchni - inaczej mówiąc: zdrowy fast food. W roku 2013 dołączył do elitarnej organizacji zrzeszającej najlepszych szefów kuchni w Polsce - Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Znani z telewizyjnych ekranów i najlepszych restauracji kucharze łączą siły, pomysły i entuzjazm, promując polską kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy.
  • Patryk Dziamski - uczestnik 4. edycji programu Top Chef, menedżer kuchni Kina Kulinarnego Transatlantyk w 2013, 2014 i 2015 r. Kucharz - Odkrycie roku 2015 według Poland 100 Best Restaurants. Współautor książki Lekcje smaków skierowanej do szkół gastronomicznych oraz autor dań do książki Kuchnia Zyguły. Juror konkursów kulinarnych: Trendy Chef w 2014 oraz 2015 r. w Bydgoszczy, Dorszowe Żniwa w 2014 i 2015 r. w Gniewie, a także Primerba Cup 2015 w Poznaniu. Szef kuchni, doradca kulinarny nastawiony na odkrywanie nowych trendów kulinarnych. Od 4 lat zaangażowany w nauczanie praktyczne w szkołach o profilu gastronomicznym. Właściciel Dziamski Culinary Studio oraz Dziamski Concept Rest. Od 2009 r. nieprzerwanie podróżuje po Europie i kształci się u najlepszych szefów kuchni.
  • Angelika Borysiak - autorka bloga angelikaborysiak.pl, specjalistka ds. marketingu i social media manager w branży gastronomicznej, z którą jest związana od 2007 roku. Nieoceniona (ale doceniana!) w budowaniu strategii marki i prowadzenia komunikacji internetowej szefów kuchni i restauracji. Poza branżą gastronomiczną doświadczenie marketingowe zdobywała w agencji kreatywnej, gdzie współtworzyła działania dla wielu znanych firm, nie tylko sektora HoReCa.
  • Adam Piwek - kieruje pracami zespołu PR w agencji marketingu zintegrowanego Mind Progress Group. Niezależny konsultant, doradca i trener biznesu z zakresu zarządzania i nowoczesnej komunikacji marketingowej. Miłośnik miejsc, w których można dobrze zjeść, i lokali "z duszą".
  • Dagmara Plata-Alf - pasjonatka marketingu i zarządzania, a jej doświadczenie w branż™y turystycznej i hotelarskiej obejmuje ponad 10 lat. Aktywnie szkoli jako trener biznesu i specjalizuje się w strategicznym doradztwie marketingowym. Obecnie prowadzi firmę Hotel Media Group, która jest właścicielem m.in. takich marek jak: HotelAssist (firma doradcza), HotelAcademy (firma szkoleniowa), HotelAutomation (agencja specjalizująca się w aspektach zautomatyzowanych procesów marketingowych) oraz Marketing Pie (agencja marketingowo-eventowa). Prowadzi również osobistego bloga dagmaraplataalf.pl.
Poznaj pełen spis treści najnowszego numeru:
 
  • Kalendarium
  • Poznaj najgorętsze trendy w branży na #RentownaRestauracja!
  • TEMAT NUMERU
  • Zmień się dla swojego gościa i odśwież wystrój restauracji
  • RAPORT SPECJALNY
  • Wolne terminy na wesela. Jak zarządzać salą bankietową?
  • STREFA MANAGERA
  • Karta napojów jest niezbędna w prowadzeniu biznesu – rozmowa z Matiasem Glusmanem
  • Produkty mrożone jako alternatywa dla świeżych owoców i warzyw
  • Jak rozwiązywać konflikty w zespole?
  • Wymagające powierzchnie w kuchni – jak je czyścić i konserwować?
  • Wypalenie zawodowe – jak je rozpoznać?
  • STREFA CHEFA
  • Trzeba nauczyć się słuchać – rozmowa z Maciejem Majewskim
  • Przegląd produktów nabiałowych do gastronomii
  • Mercedes wśród okapów? Szefowie kuchni wybrali Jeven
  • Nieustanne źródło inspiracji dla branży HoReCa – rozmowa zRobertem Mieldziukiem
  • Ostatnia nominacja do finału Kulinarnego Pucharu Polskiprzyznana
  • Szlacheckie danie: perliczka
  • Przepisy na dania z perliczki
  • PORADNIK CUKIERNIKA
  • Coupe du Monde de la Patisserie, czyli jak spełniać marzenia –rozmowa z Michałem Doroszkiewiczem
  • Przepis na deser
  • Kiedy Twoją kawiarnio-cukiernię odwiedzi Sanepid
  • Kawa bez ekspresu? Wypróbuj metody alternatywne
Stałe działy
 

MARKETING 
Kompleksowy plan promocji usług restauracyjnych, w tym wykorzystanie i ocena skuteczności poszczególnych narzędzi marketingowych. Przeczytaj, jakie są kreatywne i sprawdzone pomysły na atrakcje, które przyciągają nowych klientów oraz przywiązują tych, którzy już Cię odwiedzili. Podpowiemy, w jaki sposób włączyć personel do sprzedaży usług.

KNOW-HOW RESTAURATORA 
Podpowiadamy, jak realnie obniżyć koszty zakupu i amortyzacji sprzętu, jednocześnie zachowując wysoką jakość serwowanych dań. Prezentujemy najlepsze rozwiązania w zakresie budowy karty menu, obniżenia strat żywności i dobrania odpowiedniego.

OPTYMALIZACJA KOSZTÓW 
Podpowiadamy, jak realnie obniżyć koszty zakupu i amortyzacji sprzętu, jednocześnie zachowując wysoką jakość serwowanych dań. Prezentujemy najlepsze rozwiązania w zakresie budowy karty menu, obniżenia strat żywności i dobrania odpowiedniego.

POMYSŁ NA BIZNES 
Zastanawiasz się nad nowymi rozwiązaniami dla Twojej restauracji? A może myślisz o dalszym rozwoju i chcesz zagospodarować nową niszę na rynku? Prezentujemy Ci ciekawe pomysły na biznes. Podpowiadamy, jak wybrać skuteczny profil takiej działalności, jaki jest potencjał poszczególnych rozwiązań, a także o tym, jak przystąpić do działania i osiągnąć sukces w nowym biznesie.

CATERING 
Zależy Ci na tym, aby z powodzeniem prowadzić działalność cateringową i pozyskać nowych, atrakcyjnych klientów biznesowych. Podpowiemy, jak w pełni wykorzystać potencjał tej branży. Przeczytaj o najnowszych trendach w branży cateringowej, a także dowiedz się, jak ograniczać koszty związane z funkcjonowaniem swojej firmy.

PRODUKTY I TECHNOLOGIE 
Przegląd nowych rozwiązań i produktów dla biznesu gastronomicznego. Narzędzia dla kucharzy, kelnerów, szefów kuchni oraz managerów rozłożone na czynniki pierwsze i opisane. Szukaj inspiracji i nowych metod na usprawnienie pracy i podniesienie jakości serwowanych potraw? W tym dziale kompleksowo opiszemy najnowocześniejsze technologie i produkty branży gastronomicznej.

ZARZĄDZANIE PERSONELEM 
Outsourcing pracowniczy – kiedy się sprawdza? Jak zarządzać pracownikami – młodymi ludźmi, na których de facto bazuje branża gastronomiczna, aby wypracować w nich poczucie lojalności i odpowiedzialności za stan miejsca pracy? Jak wypracować świadomość prosprzedażową wśród pracowników, aby zdawali sobie sprawę, że ich praca przekłada się na lojalność klienta? Jak ułożyć pracownikom system motywacyjny i wynagradzania? Kradzieże i nadużycia personelu: jakie zapisy warto zawrzeć w umowie z pracownikiem, aby skutecznie pociągnąć go do odpowiedzialności za nadużycia?

Szczegóły

Aktualizacje (Poradnik)

Produkt aktualizowany. Przedłużenie prenumeraty na kolejny okres następuje automatycznie i nie wymaga odrębnego zamówienia.

Przewidywany czas dostawy (dni) 14
Liczba stron 72
Typ produktu Czasopismo
Informacje wydawnicze

Dwumiesięcznik

Prenumerata Optymalna:

  • Wersja papierowa
  • Wersja elektroniczna
  • Archiwum czasopisma
  • Wersja na PC i laptopa
  • Wersja na urządzenia mobilne

Prenumerata Ekonomiczna:

  • Wersja papierowa

Prenumerata Online:

  • Wersja elektroniczna
  • Archiwum czasopisma w wersji online